Fri fragt på ordrer over 248 kr.

Søvnplejersken gæsteanmelder Drømmejunglen

Mit navn er Sine Ditlev Bihlet, og jeg driver Søvnplejersken.dk for at hjælpe jer og jeres barn til gode og trygge sovevaner. Jeg har beskæftiget mig professionelt med børn i over tolv år som sygeplejerske, og specielt med børns søvn som sundhedsplejerske. 

Jeg har modtaget bogen “Drømmejunglen” i gave af Anna og Julie. Jeg har også fået lov til at afprøve 3 måneders gratis adgang til deres app.

Jeg har primært afprøvet begge dele på min datter på 8 år, men også min datter på knap 3 år og min ældste på 11 år har hørt nogle af historierne. Derudover har jeg selvfølgelig også læst bogen med mine faglige ”søvnøjne”. Jeg vil allerede afsløre, at jeg er meget imponeret og begejstret for de fantastiske illustrationer og de fine, kærlige og sjove fortællinger om 6 dyrebørn.

Jeg er begejstret, fordi historierne rummer og signalerer, at det kan være svært at falde i søvn, at det er okay og at barnet kan have brug for hjælp. Den hjælp giver historierne kærligt og med blik for barnet.

Bogen

Bogen indeholder 6 skønne historier som handler om 6 forskellige dyrebørns søvnudfordringer. De fleste børn over 3-4 års alderen kan helt sikkert nikke genkendende til nogle af de udfordringer hvert enkel dyr har. Papegøjen Petra der er et snakkehoved og Brøleaben Bjarne der har tankemylder, er eksempler på nogle af de dyr som de 6 historier omhandler. Jeg synes det er superfint, at barnet kan spejle sig i at dyrebørnene kan have det på samme måde, som barnet selv, ved sengetid. Det har jeg i hvert faldt talt om og grint lidt over sammen med min 8-årige datter.

En historie tager ca. 12-15 minutter at læse og kan hjælpe barnet til at bearbejde dagens oplevelser og falde til ro ved hjælp af meditations- og hypnoseteknikker.

Bogen er skrevet af læge Anna Knakkergaard, der siden 2014 har arbejdet med klinisk hypnose som behandlingsform til børn og unge. Forfatteren giver løbende gennem de 6 historier små anvisninger og teknikker til hvordan du kan hjælpe dit barn til ro. Eksempelvis ved hjælp af massage, hviskende stemme, nus eller at lægge dynen på en bestemt måde om barnet. Disse anvisninger passer fantastisk ind i historiernes forløb og det er især disse teknikker som min pige på 8 år ser frem til og nyder når vi læser bogen. Bogen er let at læse for barnet. Med korte og kærlige formuleringer, som jeg tror de fleste børn vil nyde at lytte til. Jeg har dog primært brugt illustrationerne i bogen til min knap 3-årige til at snakke om det ”at sove” samt nogle af afslapningsteknikkerne. Jeg tænker at det kan være en god forberedelse til senere at kunne læse en hel historie om et dyrebarn.

Bogens fine, enkle og genkendelige illustrationer er skabt af arkitekt og illustrator Julie Dam. Hun har også skabt resten af Drømmejunglens fine univers. Illustrationerne giver inspiration til nye fortællinger, og du kan derfor veksle mellem hyggelæsning og samtale med barnet eller bruge bogen som søvnmeditation.

App’en

App’en indeholder samme 6 skønne historier. De kan afspilles med eller uden underlæggende beroligende musik. Jeg har afprøvet app’en på mine store piger på 8 og 11 år en eftermiddag hvor de begge havde brug for en pause og var trætte. 

De faldt faktisk begge i søvn. Jeg har efterfølgende brugt den af flere omgange til at tage en lille pause om eftermiddagen. Her er de ikke faldet i søvn – men de er trods alt også 8 og 11 år, så en lille rolig stund med ro på kroppen er også rigtig gavnligt.

Den måde app’en er bygget op på er meget enkel og overskuelig. Det kan jeg rigtig godt lide. Historierne med musik er så behagelige at lytte til og meget professionelt lavet. 

Det er en superfin og let anvendelig app som jeg helt klart vil anbefale - også i mit faglige virke som Søvnplejersken.

Drømmejunglens univers er så kærligt og fint og jeg vil virkelig anbefale både bogen og app’en til børn over 4 år.

6 ud af 6 stjerne herfra.
Sine Ditlev Bihlet, Søvnplejersken.

Sine Ditlev Bihlet er forfatteren bag Putteritualet. Vil du høre mere om den? Så kan du læse Drømmejunglens anmeldelse af bogen lige her.

Jungledrømme ApS
Højstrupvej 14
7120 Vejle Ø 
CVR: 42046426

moon