Fri fragt på ordrer over 248 kr.

Ofte stillede spørgsmål

Kan vi bruge teknikkerne i hverdagen?

Ja, Drømmejunglen er baseret på hverdagens oplevelser og hjælper herved barnet med at bearbejde og håndtere hverdagssituationer. Fx det kan være at dit barn får ondt i maven ved at skulle prøve noget nyt. Så kan I tale om, hvordan det nu er at barnet plejer at hjælpe tapiren Torben, når han har ondt i maven. 

Hvad er hypnose?

Hypnose kan bedst forklares som en tilstand af fokuseret opmærksomhed, hvor kroppen hviler og hjernen nemmere kan bearbejde forskellige ting.

Vi kender tilstanden fra meditation, dagdrømmeri eller når vi fordyber os i en god bog. Det er også denne tilstand børn kan være i, når de leger, og næsten skal “vækkes” af legen for at høre, at de fx skal komme ind til bordet.

Hypnoseteknikker i Drømmejunglen

Drømmejunglens historier indeholder forskellige hypnose- og afslapningsteknikker, der skal hjælpe barnet med at nedregulere sig selv, så det kan finde ro og falde i søvn på en rar og tryg måde. Bogen indeholder en række gentagelser, lange pauser og en bestemt måde at tale på, som hjælper barnet til at finde ro. Tænk på, hvordan du selv taler, når du skal berolige et barn, der fx er ked af det. ”Så, såååå. …. Det skal nok gå. … Såååådan ja. Lille skat. … Det skal nok gå.”

Hvad siger forskningen?

Studier har vist, at hypnose kan medvirke til en bedre søvn af højere kvalitet. Det gælder både indsovningstid, søvndybden og antallet af opvågninger. Det gælder også oplevelsen af at have sovet godt og være udhvilet.

Du kan læse mere i nedenstående studier:

Anbar, R.D., Slothower, M.P. Hypnosis for treatment of insomnia in school-age children: a retrospective chart review. BMC Pediatr 6, 23 (2006)

Kohen, D.P.; Mahowald, M.W.; Rosen, G.R. Sleep-terror disorder in children: The role of self-hypnosis in management. Am. J. Clin. Hypn. 1992 

Stanton, H.E.: Hypnotic relaxation and the reduction of sleep onset insomnia. Int. J. Psychosom. 1989

Hvordan læses bøgerne?

Bøgerne indeholder en lille guide til oplæseren, da det er vigtigt at læse langsomt, så de beroligende hypnoseteknikker virker. Når du læser de tre prikker … skal du holde en god pause.

I Drømmejunglen indledes hver historie med den samme tekst. Gentagelse er tryghedsskabende og beroligende for børn. Vil du læse videre om næste dyrebarn, kan du vælge at springe indledningen over og starte efter linjen med stjernerne. 

Hvor mange kapitler er der?

Drømmejunglen indeholder 6 kapitler om dyrebørn der har svært ved at falde til ro af forskellige årsager. Historierne kan læses i forlængelse af hinanden eller hver for sig.

Drømmefangeren er én lang historie om Hubert der har mistet sin drømmefanger. Bogen indeholder desuden kreative tegneøvelser samt viden om børns drømme. 

I begge bøger guides barnet gennem søvndyssende hypnoseteknikker, der kan hjælpe med at skabe ro, så barnet kan falde trygt i søvn. 

Skal mit barn se med, imens jeg læser?

Vi anbefaler at dit barn bliver puttet og lukker øjnene, når det har lyst. I Drømmejunglens historier opfordres barnet flere gange til at lukke øjnene, så det bedre kan slappe af og bruge sin fantasi. Det kan godt være en god ide at gennemgå billederne inden oplæsning eller måske lade barnet se med de første gange bogen læses højt. Barnet kan med fantasien skabe egne og flere billeder i hovedet, men det kan være en hjælp lige at se illustrationerne, så længe kapitlet er nyt for barnet.   

Hvem kan læse bøgerne højt?

Alle kan læse bøgerne. Højtlæseren skal blot huske at læse med en langsom og rolig stemme. I kan med fordel downloade appen: Drømmejunglen og få inspiration til højtlæsningen af Anna.

Er det meningen, at barnet skal falde i søvn, mens vi læser?

Nogle børn falder i søvn, mens de lytter til Drømmejunglen, men det er ikke hensigten i sig selv, at barnet skal falde i søvn under oplæsningen. Formålet med Drømmejunglens historier er, at barnet får hjælpe til at få ro på krop og tanker, så det selv kan falde i søvn.

Desuden håber vi på, at historierne kan være med til at skabe nogle rolige og hyggelige puttesituationer.

Skal man både læse og interagere?

Drømmejunglen er en højtlæsningsbog, hvor dit barn lærer at bearbejde hverdagens oplevelser og falde til ro, ved hjælp af afslappende meditations- og hypnoseteknikker. I bogen foreslår vi en række interaktioner som fx beroligende tryk og massage, som man med fordel kan inddrage. Forstyrrer berøringen barnet eller læser man for flere børn ad gangen, kan interaktionerne sagtens udelades.

Kan vi kun læse Drømmejunglens historier ved sengetid?

Nej, I kan sagtens læse Drømmejunglen og Drømmefangeren højt på andre tidspunkter. Det kan f.eks. være en god ide, hvis I lige trænger til lidt afslapning, eller hvis barnet er opkørt eller trist og har lyst til at høre historierne.

Det kan også dejligt afslappende at læse/afspille historierne, imens I laver rolige aktiviteter som fx. at tegne eller lægge puslespil.

Kan man få historierne som lydbog og app?

Ja, Drømmejunglen og Drømmefangeren findes både som lydbog og app, hvor historierne bliver læst op af Anna, som også har skrevet dem, og er vant til at lave hypnose med børn.

Er historien om Drømmefangeren i appen?

Ja, hvis du downloader vores app: Drømmejunglen, så er historien om Drømmefangeren også med. Du kan vælge at høre alle historierne med eller uden beroligende junglemusik.

Hvad er forskellen på appen og lydbøgerne?

På App Store og i Google Play kan du downloade Drømmejunglens app. I appen kan du vælge at lytte til historierne med eller uden beroligende junglemusik i baggrunden. Vælger du at lytte til historierne med baggrundsmusik, fortsætter musikken længe efter, at historien er færdig, så barnet kan ligge og falde i søvn, mens det lytter til musikken.

I appen finder du også den beroligende drømmejunglemusik, som I kan sætte på og lytte til, helt gratis.

I lydbøgerne læses historierne op uden musik i baggrunden, og historierne følger automatisk hinanden som kapitler.

Jungledrømme ApS
Højstrupvej 14
7120 Vejle Ø 
CVR: 42046426

moon